Felvilágosítás: 06-70/385-0423

Alapanyagrendelés: 06-70/385-0422

info@kavefutar.hu

Termékek

Érdekes információk

Ezen az oldalon található információkat az interneten megjelent és neves szakemberek által publikált írásokat próbáltuk összegyűjteni. Szeretnénk megkönnyíteni az információt kereső vagy csak érdeklődő ügyfeleinknek, hogy könnyebben eligazodjanak a vízszűrés  technikában és ha lehet, egy kicsit tudatosabbak legyenek.

Amennyiben további információra volna szüksége a Kávéfutár Kft szívessen áll rendelkezésére !!!

 

Wellness Cafe-tipp

Légy kritikus fogyasztó

Szánj időt bevásárlás során a termékek összetételének tanulmányozására, és részesítsd előnyben a friss alapanyagokat a konzerv, mirelit, vagy félkész ételek helyett. Sokat tehetsz egészséged védelmében, ha friss élelmiszerekből te magad készíted el az ételeidet! Négy-öt E-adaléknál többet tartalmazó élelmiszert ne vásárolj, és tartózkodj az ízfokozókkal, aromákkal és édesítőszerekkel dúsított ételektől!
Színezett élelmiszerek helyett természetes színezékből készült termékeket vásárolj, és felesleges üdítőkre költened, mert sokkal egészségesebb, ha csapból iszod a vizet!

 

 

Dr Charles Mayo a világszerte ismert Mayo klinika orvosa szerint:

" Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más tipusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől megkell szabadulnia. "

Szervetlen ásványok a talajban a szervesek a zöldségekben és a gyümölcsökben.

Szervetlen ásványok találhatóak a talajban és így a mélyről jövő ásványvizekben is!!!!

A növények a talajból felszívott ásványi anyagokat fotoszintézis utján az emberi szervezet részére hasznosíthatóvá teszik. Szerves kötésű ásványi anyagot kizárólag táplálékainkból - ZÖLDSÉGEK GYÜMÖLCSÖK, ŐRÖLT GABONÁK- juthatunk.

Az ásványvizekben található szervetlen ásványi anyagokat szervezetünk nem képes felhasználni,  csak hulladékként felhalmozódik szervezetünkben. 

Az emberi szervezet napi ásványi anyag szükséglete /1 oszlop/. A felsorolt élelmiszerek 10 dkg  mennyiségében található ásványi anyag /2 oszlop/.

 

Kalcium  1000 mg        sajt 1200 mg

Kálium    2000 mg     szója 2000 mg

Magnézium 300      mg  dió  250 mg

Vas 12 mg            búzakorpa   2 mg

Cink 12 mg          korpakenyér 2 mg

Nátrium 2000 mg         sajt 1300 mg

 

Dr Michael Colgan a világ egyik legnevesebb táplálkozástudományi szaktekintélye. Könyvében részletesen ír a vízhálózaton érkező víz minőségéről.  

/ részlet /

A vízművek általában csak a minimum szabványnak megfelelően kezelik a vizet. Vízkészleteinket azonban több mint  60 000 különféle vegyianyag szennyezi. Rendkívül nehéz és költséges valamennyit kivonni a jelenleg használt és elavult vízszűrő berendezésekkel. Vízügyi szakemberek vonakodnak bevallani ezeket a gondokat de megteszik amire a rendelkezésükre álló víztisztító berendezésekkel képesek. Egy átlagos víztisztító üzem 30-40 anyagot vizsgál és ebből 20-at próbál kiszűrni. 

A teljesítmény  60 000 - 20 = a vízben maradt szennyeződés 59 980    

A vízművek ráadásul még mérgező anyagot is adagol az ivóvízhez pl: klórt amelynek az emberi szervezetben semmi keresnivalója.  A klórozás a járványok megakadályozásának elavult módszere.  

Vízben található vagyianyagok :pl klór, ólom, gyógyszermaradványok, női fogamzásgátló hormon, rovarírtók, vírusok, rádióaktív részecskék stb.... stb...